Zalakaros megközelítése - online útvonaltervező program, autóbusz és vonat menetrend PDF Nyomtatás

Zalakaros megközelíthetősége

Közúton
Zalakaros a közlekedési utak jóvoltából több irányból is elérhető. A várostól 7 km-re, Zalakomárnál halad a 7-es számú út (E 71), amelyen észak felé indulva a 180 km-re lévő főváros, déli irányba haladva pedig Nagykanizsán keresztül a déli országhatár érhető el. A nyugati határra a Zalaegerszegen átmenő 75-ös és 76-os főutak vezetnek. A Balaton a várostól 20 km-re található, Balatonszentgyörgy és Keszthely irányából egyaránt elérhető.

Vasúton
A város a Budapest-Nagykanizsa vonalon Zalakomár településig vagy Nagykanizsáig érhető el, ahonnan a vonatokhoz kapcsolódó menetrend alapján közlekedő autóbuszjárat viszi tovább a látogatókat Zalakarosra. A Sopron-Szombathely-Nagykanizsa, vagy a Pécs-Kaposvár-Nagykanizsa vonalon szintén van vonatközlekedés. Az egész évben közlekedő, menetrendszerű autóbuszjáratok közvetlen összeköttetést biztosítanak a város és Budapest, valamint számos egyéb város között is.

A városhoz legközelebbi repülőtér 15 km-re, Sármelléken található, amely alkalmas nemcsak kisebb magán- és sportgépek, de utasszállító repülőgépek fogadására is. A Fly-Balaton Airport jelenleg elsősorban Németországból és Oroszországból fogad charter járatokat.

Dunántúl